Gyros burger sült krumplival
Gyros burger sült krumplival
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sovány darált sertéshús (5-10% zsírtartalmú) - 60 dekagramm
  • sárga héjú burgonya - 1 kilogramm
  • juhtúró - 10 dekagramm
  • kígyóuborka - 2 darab
  • kis pohár joghurt - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült krumpli - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A meghámozott nagyobb cikkekre vágott krumplit tegyük forrásban lévő vízbe, újraforrástól számított 5 percig főzzük. Szűrjük le, mossuk át hideg vízzel, jól csepegtessük le.
  2. A lecsepegtetett krumplit tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra, locsoljuk meg az olvasztott margarinnal, szórjuk meg 2-3 teáskanál Knorr Sült krumpli fűszerkeverékkel. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük 25-30 percig.
  3. Ezalatt, a keverjük el a Knorr 2:1 Gyros alap fűszerkeveréket (a tasak szélesebb része) kevés (fél dl) meleg vízzel. Hagyjuk állni 2 percig, majd dolgozzuk össze a darált hússal.
  4. Nedves kézzel formázzunk belőle 4 db gombócot, kenjük át kevés olajjal, majd lapítsuk ki kb. fél centi vastagságúra.
  5. Először forró, majd pár perc elteltével közepes hőmérsékletű serpenyőben, időnként megforgatva süssük 7-8 percig. A sütés után letakarva pihentessük 4-5 percig.
  6. A joghurtot keverjük simára a dresszing keverékkel (a tasak keskenyebb része). Az uborkát vágjuk hasábokra.
  7. 7. Az elkészült burgereket tálaljuk sült krumplival, juhtúróval megszórt uborkával és a hideg dresszinggel.