Gyros
Gyros
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 1 darab
  • sertés tarja - 50 dekagramm
  • napraforgó étolaj - 4 evőkanál
  • Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edényben elkeverjük a Knorr Gyros Alapot 4 evőkanál olajban, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, jól átkeverjük és állni hagyjuk 1-2 percig.
  2. Egy másik keverőtálban simára keverjük a joghurtot a fokhagymás dresszing alappal, majd fóliával letakarva állni hagyjuk a hűtőben 5-8 percig.
  3. A befűszerezett húst forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül, erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Majd vegyük le a lángot és további 6-8 percig süssük néha kevergetve, míg kész nem lesz.
  4. Friss zöldségekkel, pitában, vagy sült burgonyával kínáljuk, a fokhagymás öntettel meglocsolva.