Gyors szilvás gombóc
Gyors szilvás gombóc
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • fahéj - 1 darab
    • cukor - 1 darab
    • szilva - 1 darab

    A tésztához

    • víz - 0.5 liter
    • olaj - 2 evőkanál
    • liszt - 0.5 liter
    • tojás - 2 darab

    Elkészítés:

    1. A vizet a sóval és az olajjal egy fazékban felforraljuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük, amíg a fazék oldalától a massza el nem válik.
    2. A tűzről levéve langyosra hűtjük és a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.
    3. A szilvába fahéjas cukrot töltünk és a tésztába tesszük, majd gombócokat formázunk.
    4. Forró, lobogó vízben főzzük ki, de csak addig kell főzni, amíg a víz tetejére feljönnek a gombócok.
    5. Olajon zsemlemorzsát pirítunk és a gombócokat beleforgatjuk.