Gyors, sajtos-túrós pogácsa
Gyors, sajtos-túrós pogácsa
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • túró - 25 dekagramm
  • élesztő - 5 dekagramm
  • tejföl - 1 pohár
  • reszelt sajt - 25 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • cukor - 1 kevés
  • só - 1 darab

A tetejére

  • sajt - 1 amennyit felvesz

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejfölben cukorral megszórva megfuttatjuk.
  2. A lisztet és a Ramát elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgát, a túrót, az élesztős tejfölt, a reszelt sajtot, az ízlés szerinti mennyiségű sót, és jól összegyúrjuk.
  3. Keleszteni nem kell, egyből lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, a tetejét a tojásfehérjével átkenjük, majd megszórjuk, amivel szeretnénk. 200-220 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.