Gyors hacsapuri (grúz sajtos kenyér)
Gyors hacsapuri (grúz sajtos kenyér)
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • kenyérliszt - 300 gramm
  • kaukázusi kefír - 10 evőkanál
  • Anikó sajt - 300 gramm

Elkészítés:

  1. Ez a recept a népszerű hacsapurinak (grúz sajtos lapos kenyérnek) egy gyors, élesztő nélküli változata.Keverjük ki a lisztet a sóval és az apránként hozzáadott kefírrel. Jó ruganyos, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk.
  2. Készítsünk belőle 3 db kisebb labdát.
  3. Reszeljük le az Anikó sajtot. (Lehet pl. feta és mozzarella keverékét is használni, a de az eredeti, grúz Sulguni sajt helyett a magyarországi grúzok legszívesebben az Anikó sajtot használják.)
  4. Az első labdát nyújtsuk ki szép kerekre és tegyük bele a sajt 1/3 részét. Hajtsuk össze félkörre és a végeit nyomkodjuk be. Nyomkodjuk el egyenletesen közte a sajtot is.
  5. Egy száraz serpenyőben kezdjük el sütni, majd 2-3 perc után fedjük le a serpenyőt. Ha emelkedni kezd, fordítsuk meg és fedjük le újra. Ha megsült szép pirosra, akkor vegyük ki és kenjük be mindkét oldalát vajjal, vagy margarinnal. Ismételjük meg mindezt mindhárom kenyérlabdával. Reggelire, délutáni snacként, vagy este egy sör mellé kiváló sörkorcsolya.