Feltöltve:

Gyors hacsapuri (grúz sajtos kenyér)

timer 45
mood Könnyű
person 3 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 evőkanál
kenyérliszt300 gramm
kaukázusi kefír10 evőkanál
Anikó sajt300 gramm

Gyors hacsapuri (grúz sajtos kenyér) a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Ez a recept a népszerű hacsapurinak (grúz sajtos lapos kenyérnek) egy gyors, élesztő nélküli változata.

Keverjük ki a lisztet a sóval és az apránként hozzáadott kefírrel. Jó ruganyos, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk.

2. lépés

Készítsünk belőle 3 db kisebb labdát.

3. lépés

Reszeljük le az Anikó sajtot. (Lehet pl. feta és mozzarella keverékét is használni, a de az eredeti, grúz Sulguni sajt helyett a magyarországi grúzok legszívesebben az Anikó sajtot használják.)

4. lépés

Az első labdát nyújtsuk ki szép kerekre és tegyük bele a sajt 1/3 részét. Hajtsuk össze félkörre és a végeit nyomkodjuk be. Nyomkodjuk el egyenletesen közte a sajtot is.

5. lépés

Egy száraz serpenyőben kezdjük el sütni, majd 2-3 perc után fedjük le a serpenyőt. Ha emelkedni kezd, fordítsuk meg és fedjük le újra. Ha megsült szép pirosra, akkor vegyük ki és kenjük be mindkét oldalát vajjal, vagy margarinnal.
Ismételjük meg mindezt mindhárom kenyérlabdával. Reggelire, délutáni snacként, vagy este egy sör mellé kiváló sörkorcsolya.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem