Gyors gulyás húsgombóccal a Főételek kategóriában
Tisztítsuk meg a leveszöldségeket, és a burgonyát. Vágjuk kis kockákra, majd a zöldségeket (a krumpli kivételével) alacsony-közepes lángon, időnként kevergetve, 1 teáskanálnyi Delikáttal vagy kevés sóval ízesítve, pároljuk az olajban vagy sertészsírban 6-8 percig.
Ezalatt dolgozzunk el 2 db Knorr Gulyásleves kockát a margarinnal és 1 ek zsemlemorzsával. Keverjük hozzá a tojást. Hagyjuk állni 2-3 percig.
Öntsük fel a zöldségeket 1 liter hideg vízzel, adjuk hozzá a kis kockákra vágott burgonyát és forraljuk fel. Eközben keverjük a darált húst a fűszeres masszához és formázzunk kb. 20 db diónyi húsgombócot. Adjuk a forrásban lévő leveshez a megmaradt két Gulyásleves kockát, a húsgombócokat és néha megkeverve, lassú-közepes lángon főzzük 20 percig.
A kész levest ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg finomra vágott petrezselyemlevéllel.