csirkemell filé | 3 darab |
---|---|
Knorr Csirkehúsleves-kocka | 1 darab |
vöröshagyma, szeletelve | 1 darab |
1 gerezd aprított fokhagyma | 1 darab |
zöld curry paszta | 1 teáskanál |
kókusztej | 400 gramm |
kígyóuborka | 1 darab |
friss koriander | 1 csokor |
citrom leve | 1 darab |
Só | 1 csipetnyi |
Cukor | 0.5 teáskanál |
ecet | 1 teáskanál |
A fűszeres ételek kedvelői adhatnak egy kicsivel több curry pasztát az ételhez.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük egy serpenyőben. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a curry pasztát.
A kókusztejet egy serpenyőbe öntjük, beletesszük a Knorr leveskockát, és felforraljuk. Kis lángon 5 percig főzzük.
Az uborkát megfelezve vékony szeletekre vágjuk. Sóval, cukorral és ecettel ízesítjük. Összekeverjük és egy salátás tálba helyezzük.
A kész curryt citromlével ízesítjük, és megszórjuk friss korianderrel. Tálaljuk rizzsel és salátával.