Feltöltve:

Győri diós

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Máz

porcukor20 dekagramm
tojássárgája6 darab
tortabevonó1 darab

Tészta

tojásfehérje6 darab
sütőpor1 csomag
liszt22 dekagramm
tejföl1 evőkanál
citrom reszelt héja és leve1 darab
dió22 dekagramm
cukor27 dekagramm
Ráma22 dekagramm

Győri diós a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Először a Ramát, cukrot, diót jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, valamint a tejfölt, sütőport, lisztet, és legvégül a felvert tojás habot. Érdemes jó nagy tepsibe tenni (elég tömény a tésztája, ezért jobb ha alacsonyabb), ami sütőpapírral van kibélelve. A még meleg, de nem forró tésztára rákenem a porcukorból és a tojássárgából készített mázat, majd ha teljesen kihűlt és megszáradt a máz, akkor jöhet a csokimáz, teljesen lefedve, vagy csöpögtetve.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem