Gyöngytyúkleves cérnametélttel
Gyöngytyúkleves cérnametélttel
  • timer140 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 5 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 2 darab
  • sárgarépa - 6 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • burgonya - 1 darab
  • petrezselyemgyökér - 3 darab
  • cérnametélt - 20 dekagramm
  • gyöngytyúk - 1 darab

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és ízlés szerint felszeleteljük. A burgonyát és a hagymákat szintén megtisztítjuk de ezeket egészben tesszük a levesbe.
  2. A gyöngytyúkot részeire bontjuk. A tyúkot a zöldségekkel ízlés szerint sóval, borssal ízesítve, vízben feltesszük főni és nagyon alacsony lángon kb 2 óra alatt készre főzzük.
  3. Amikor megfőtt a leves, akkor leszűrjük, a zöldségeket és a húst kiszedjük egy tálra.
  4. Ezután veszünk ki a levesből egy edénybe és abban kifőzzük a cérnametéltet, majd a levest tálaljuk.