Gyöngyös káposzta
Gyöngyös káposzta
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • alma - 3 darab
  • olíva olaj - 4 evőkanál
  • káposzta - 1 kilogramm
  • szőlő - 1 csokor
  • kristálycukor - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az olajat összekeverjük kristálycukorral. Egy vastag aljú lábosban barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát egy pici sóval párolódni. Előbb nagyobb lángon, majd lefedve kisebb lángon pároljuk kb. 25-30 percig.
  2. Amikor már szinte teljesen puha, belereszelem a 3 almát és hozzáadjuk a kb 25-30 szem szőlőt.
  3. Fedő alatt rottyantsuk össze pár perc alatt, majd tálalhatjuk is. Télen tálaljuk melegen sült húsok mellé, nyáron akár hidegen fokhagymás pirítós mellé.