Feltöltve:

Gyöngyi mákos tésztája

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szalakáli1 csomag
liszt3 evőkanál
kókuszreszelék8 evőkanál
őrölt mák10 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojásfehérje8 darab

Krémhez

rumos kapucsíno2 adag
Ráma1 púpos evőkanál
tej3 dl
liszt3 evőkanál
cukor20 dekagramm
tojássárgája8 darab
kisméretű (4x3) keksz4 csomag
növényi tejszín200 milliliter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    8 tojásfehérjét, 20 dkg cukorral habbá verünk, majd belekeverünk 10 dkg őrölt mákot, 8 evőkanál kókuszreszeléket, 3 evőkanál lisztet, és egy csomag (7 g) szalakálit. Ebből a masszából egy lapot sütünk, 26x 36-os tepsiben. A krémhez 8 tojássárgából, 20 dkg cukorból, 3 evőkanál lisztből, és 3 dl tejből krémet főzünk, majd belekeverjük a habosra kevert Ramát is. A krém felét a tésztára kenjük, és megrakjuk keksszel. A megmaradt krémbe 2 rumos capuccinót teszünk, és a kekszre kenjük. Egy 200 ml-es növényi tejszínt felverünk jó kemény habnak, rákenjük a tetejére, villával meghúzogatjuk, és megszórjuk csokidarával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem