Feltöltve:

Gyöngyi mákos tésztája

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

rumos kapucsíno2 adag
Ráma1 púpos evőkanál
tej3 dl
liszt3 evőkanál
cukor20 dekagramm
tojássárgája8 darab
kisméretű (4x3) keksz4 csomag
növényi tejszín200 milliliter

-

szalakáli1 csomag
liszt3 evőkanál
kókuszreszelék8 evőkanál
őrölt mák10 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojásfehérje8 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    8 tojásfehérjét, 20 dkg cukorral habbá verünk, majd belekeverünk 10 dkg őrölt mákot, 8 evőkanál kókuszreszeléket, 3 evőkanál lisztet, és egy csomag (7 g) szalakálit. Ebből a masszából egy lapot sütünk, 26x 36-os tepsiben. A krémhez 8 tojássárgából, 20 dkg cukorból, 3 evőkanál lisztből, és 3 dl tejből krémet főzünk, majd belekeverjük a habosra kevert Ramát is. A krém felét a tésztára kenjük, és megrakjuk keksszel. A megmaradt krémbe 2 rumos capuccinót teszünk, és a kekszre kenjük. Egy 200 ml-es növényi tejszínt felverünk jó kemény habnak, rákenjük a tetejére, villával meghúzogatjuk, és megszórjuk csokidarával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem