Gyöngybab leves
Gyöngybab leves
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - dl
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • szalonna - 20 dekagramm
  • fehérrépa - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • kolbász - 1 darab
  • paprika - 2 darab
  • zeller - 1 csokor
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 1 darab
  • őrölt pirospaprika - 1 evőkanál
  • sonkalé - 3 liter
  • gyöngybab - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A babot este beáztatjuk, másnap jól lemossuk, majd a sonkalében megfőzzük. Beletesszük a hagymát, a fokhagymás ízbombát, a Delikátot, a kolbászt, a szalonnát és a zöldségeket a fokhagyma kivételével. Ha minden megfőtt, akkor kiszedjük a fele babot és eltesszük későbbre főzeléknek.
  2. Egy kis edénybe rakjuk az olajat és a lisztet, közben rányomjuk a fokhagymát is, megpirítjuk, rátesszük az őrölt pirospaprikát és felengedjük 1 dl hideg vízzel. Összekeverjük, ráöntjük a levesre és ezzel 10 percig főzzük.