paradicsom | 1 darab |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
bors | 1 teáskanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | dl |
fokhagymagerezd | 4 darab |
liszt | 2 evőkanál |
szalonna | 20 dekagramm |
fehérrépa | 1 darab |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
kolbász | 1 darab |
paprika | 2 darab |
zeller | 1 csokor |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
őrölt pirospaprika | 1 evőkanál |
sonkalé | 3 liter |
gyöngybab | 1 kilogramm |
Gyöngybab leves a Levesek kategóriában
A babot este beáztatjuk, másnap jól lemossuk, majd a sonkalében megfőzzük. Beletesszük a hagymát, a fokhagymás ízbombát, a Delikátot, a kolbászt, a szalonnát és a zöldségeket a fokhagyma kivételével. Ha minden megfőtt, akkor kiszedjük a fele babot és eltesszük későbbre főzeléknek.
Egy kis edénybe rakjuk az olajat és a lisztet, közben rányomjuk a fokhagymát is, megpirítjuk, rátesszük az őrölt pirospaprikát és felengedjük 1 dl hideg vízzel. Összekeverjük, ráöntjük a levesre és ezzel 10 percig főzzük.