Feltöltve:

Gyömbéres mézeskalács-mindig puha

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kockára vágott aszalt sárgabarack
őrölt szegfűszeg1 teáskanál
finomliszt90 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
méz20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tej3 dl
baracklekvár3 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál
őrölt gyömbér1 teáskanál
szódabikarbóna1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A Ramát, a mézet, a cukrot, a fűszereket kis lángon felmelegítjük, jól összekeverjük, a tejet beleöntjük, a lekvárt is hozzáadjuk, és hűlni hagyjuk. A szódabikarbónát a lisztbe keverjük, majd a tejes masszával tésztát gyúrunk belőle.

2. lépés

Nejlon tasakba rakjuk, és legalább 1 napra hűtőszekrénybe helyezzük. Lisztes deszkán 4-5 mm. vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben (gázsütő 4-es fokozat), világosra sütjük (kb.10-15 perc), még forrón, a tepsiben, felvert egész tojással gyorsan megkenjük.

3. lépés

Lehet a tésztába tenni darált mákot, diót, kókuszreszeléket is (10 dkg-ot), de ekkor 5 dkg-val kevesebb lisztet mérünk ki. Frissen is puha, sokáig eláll, és finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem