Feltöltve:

Gyömbéres mézes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Gyömbéres citrommázhoz

átszitált porcukor4 dekagramm
gyömbérpor1 teáskanál
Ráma2 dekagramm
tej2 teáskanál
citromlé1 teáskanál

-

Ráma13 dekagramm
barna cukor15 dekagramm
méz9 dekagramm
simára kevert tojás2 darab
rétesliszt13 dekagramm
finomliszt13 dekagramm
sütőpor1 csomag
gyömbérpor1 evőkanál
szódabikarbóna0.5 evőkanál
tej1.25 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a cukorral, a sütőporral, meg a szódabikarbónával elektromos habverővel alaposan felverjük, majd a mézet beleöntve kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A habverőt félretéve, most már evőkanállal a többi száraz hozzávalót, és a tejet váltogatva a tésztába forgatjuk, összekeverjük. 18x28cm-es Ramával kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk, majd forró sütőben 30-35 percig, tűpróbáig sütjük. 10 percig pihentetjük, majd kiborítjuk. A tetejét gyömbéres citrommázzal vonjuk be, és cukrozott gyömbérrel díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre