Feltöltve:

Gyömbéres húsvéti muffin

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tészta

Ráma10 dekagramm
rétesliszt20 dekagramm
porított zabpehely20 dekagramm
barna cukor7.5 dekagramm
vaníliás cukor (vagy 1 csipet porított vanília)3 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
1 csipetnyi
tojás2 darab
tej2.5 dl
őrölt gyömbér3 teáskanál
fahéj1 kávéskanál
szegfűszeg1 kávéskanál
szerecsendió1 kávéskanál

Dekoráció

fehér marcipánmassza1 rúd
kókuszreszelék1 darab
különböző dekorcukorka1 kevés
csokireszelék1 darab
kakaópor1 darab

Krém 4 féle ízesítésben és színben

mascarpone (1 doboz)25 dekagramm
vaníliás cukor4 teáskanál
cukor3 teáskanál
lime leve és reszelt héja0.5 darab
citrom kifacsart leve és reszelt héja0.5 darab
tejszínes-mogyorós aroma1 pár csepp
vanília kikapart magja1 darab
kókusztejpor (nagyon kevés vízzel feloldva)3 evőkanál
különböző színű ételfesték (piros, narancssárga, sárga, zöld, kék, lila)1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 180°-ra, a formákat kikenjük Ramával a forma típusától függően. A Ramát felolvasztjuk, a száraz anyagokat összekeverjük (liszt, cukor, zab, fűszerek, sütőpor). A tojásokat picit felverjük, majd összekeverjük a Ramával és a tejjel. A két keveréket egybedolgozzuk minimális keveréssel, mert a tészta annál könnyebb lesz, minél kevesebbet keverjük. A kikevert tésztát a formákba töltjük és kb. fél óra alatt megsütjük.

  2. 2. lépés

    Amíg a tészta sül kikeverjük a krémeket. A mascarponét 4 részre osztjuk. Zöld citromos-lime-os krém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a lime és a citrom levét és a reszelt héjaikat, majd ízlés szerint pici cukorral édesíthető. A végén belekeverünk pár csepp zöld ételfestéket.
    Kék kókuszos krém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a kevés vízben oldott kókusztejport, ízlés szerint ízesítjük kevés cukorral, vagy citromlével, majd pár csepp kék ételfestékkel színezzük. Narancssárga tejszínes mogyorókrém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a tejszínes mogyoró aromát és pár csepp festékkel színezzük. Nap-sárga vaníliás krém: a maradék sajtkrémmel elkeverjük a vaníliát és egy kevéske sárga ételfestékkel.

  3. 3. lépés

    Marcipán figurák készítése: a marcipán figurákat megformázzuk, majd kifestjük és picit száradni hagyjuk. Előre elkészíthető, mert hosszabb időt vesz igénybe. Gyerekekkel együtt akár egy játékos délután is lehet.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0