Gyömbéres pác csirkeszárnyhoz
Gyömbéres pác csirkeszárnyhoz
  • timer5 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    1 kg csirkeszárnyhoz

    • Globus Ketchup - 2 evőkanál
    • szójaszósz - 1 evőkanál
    • fokhagymás chili szósz - 1 evőkanál
    • barnacukor - 1 evőkanál
    • őrölt római kömény - 1 teáskanál
    • őrölt gyömbér - 1 teáskanál

    Elkészítés:

    1. Tegyük a csirkeszárnyakat 10 g sóval ízesített 2 l forrásban lévő vízbe. Újraforrástól számított 5 percig főzzük.
    2. Ezalatt keverjük össze a ketchupot a szója és a chili szósszal. Adjuk hozzá a barnacukrot, fűszereket, a maradék 12 g sót. Keverjük át alaposan.
    3. A csirkeszárnyakat csipesszel vagy szűrőkanállal, jó lecsepegtetve, még forrón adjuk a páchoz, keverjük át alaposan, hogy mindenhol érje a keverék. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.