Feltöltve:

Gyerekszelet diósan

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

vaníliás puding3 csomag
tojássárgája6 darab
tej5 dl
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
kakaó3 evőkanál

Tésztához

tojásfehérje6 darab
kristálycukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
zsemlemorzsa2 evőkanál
étolaj2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
durvára vágott dió vagy mogyoró1 kevés

Tetejére

tejszín5 dl
kakaó1 darab
vaníliás cukor1 csomag
porcukor2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit meghintünk a durvára vágott dióval, vagy mogyoróval. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a kristálycukrot, majd a tészta többi összetevőjét is. A tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb 160-170 fokon sütjük. Sütés után borítsuk ki, hogy a diós fele kerüljön felülre. Ha kihűlt kenjük meg olvasztott csokival. A krémhez a 6 tojássárgáját, a tejet, a vaníliás pudingot simára keverjük, felfőzzük és kihűtjük. Közben habosra keverjük a Ramát és a porcukrot, és a kihűlt krémhez adjuk. Ezt kétfelé vesszük, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. A tésztára rárakjuk a krémet, 1 kanál sárga, 1 kanál barna krém. Ne kenjük el simára, mert annál szebb minél egyenletelenebb a teteje. Ezután a tejszínt a porcukorral (ez el is hagyható), és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. Széppen megdíszítjük, kakaóporral meghintjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem