1. lépés
A tojásfehérjét felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és a többi adalékot. Egy kerek, kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a diót. 1 órán át 150 C -os sütőben szárítjuk. Mikor kész, hagyjuk kihűlni, majd tálcára csúsztatjuk úgy, hogy a diós rész maradjon felül. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgából, cukorból, pudingporból krémet főzünk és elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd kihűtjük. A Ramát szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel. A tortát a formában töltjük meg. A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. A kekszet ne áztassuk el a tejjel. Tejszínhabbal vonjuk be.
Hozzászólások