Feltöltve:

Gyerek mogyorós szelet

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojásfehérje6 darab
kristálycukor6 evőkanál
étolaj1 evőkanál
liszt2 evőkanál
zsemlemorzsa2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
vágott dió15 dekagramm
mogyorókrém0.5 pohár
háztartási keksz0.5 kilogramm

krem

tej0.5 liter
tojássárgája6 darab
cukor25 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
liszt3 evőkanál
csokoládé10 dekagramm
margarin25 dekagramm
tejszín2 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta elkészítése: a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben, vagy tepsi hátán kb. 32x24-cm-es sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A krém elkészítése: a tojássárgát, a pudingport, és a lisztet, a fél liter tejből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük. A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. Összeállítás: a mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 3-4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem