Gyerek mogyorós
Gyerek mogyorós
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojásfehérje - 6 darab
    • kristálycukor - 6 evőkanál
    • étolaj - 1 evőkanál
    • liszt - 2 evőkanál
    • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • vágott dió - 15 dekagramm
    • mogyorókrém - 0.5 pohár
    • háztartási keksz - 0.5 kilogramm

    krem

    • tej - 0.5 liter
    • tojássárgája - 6 darab
    • cukor - 25 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • liszt - 3 evőkanál
    • csokoládé - 10 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta elkészítése: a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsiben, vagy tepsi hátulján kb. 32x24 cm-es sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A még meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
    2. A krém elkészítése: a tojássárgát, a pudingport és a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük. A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét és kihűtjük. A Ramát két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
    3. Összeállítás: a mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém. A tetejére a 3-4 dl tejszínből vert kemény habot teszünk.