Feltöltve:

Gundel palacsinta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

darált dió30 dekagramm
tej4 dl
cukor1 kevés
narancshéj vékonyra vágva1 kevés
cukorszirup1 darab
ét tortabevonó1 tábla
Ráma1 evőkanál
cukrozott kakaópor5 evőkanál
rum1 darab
tejszín2.5 dl

Elkészítés

1. lépés

Cukorszirupban elkezdjük főzni a narancs héját. Addig főzzük amíg nagyjából el nem fövi a szirupot. Közben feltesszük a tejet forrni a cukorral. Ha felforrt, belekeverjük a darált diót és a narancshéját. Vízgőz felett megolvasztjuk az ét tortabevonót és amikor már olvad, hozzáadjuk a Ramát, a kakaóport és ha nagyon keserű, akkor egy kis cukrot is. Ha már teljesen összeolvadt, akkor hozzáöntjük a rumot és a tejszínt, majd folyamatos kevergetés mellett 10-15 perc alatt, vízgőzön sűrűre, bársonyosra főzzük. A palacsinták közepére kanalazunk 2 evőkanál diótölteléket, félbe hajtjuk, kicsit szétnyomkodjuk benne a tölteléket, majd ezt is félbe hajtjuk, így háromszög alakú lesz. A felét megszórjuk porcukorral a másik felére pedig csokiöntetet merünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem