málnaszörp | 20 dl |
kakaópor | 1.5 dekagramm |
tojás | 6 darab |
vaníliás cukor | 3 csomag |
porcukor | 0.5 kilogramm |
tejföl | 2 pohár |
zselatin, soronként 1-1 csomag | 4 csomag |
Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliáscukrot, 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk. 1,5 dl vízben a zselatint fellangyosítjuk. Először a (langyos) zselatint, majd a 3 tojás habját adjuk a tojássárgájához. Tepsibe (kb. 30 x 30 cm) öntjük és hűtőbe tesszük.
A második réteget ugyanúgy készítjük, mint az előző réteget, csak a tojássárgájához 1,5 dkg kakaóport adunk. Ráöntjük az előző rétegre és visszatesszük a hűtőbe.
A harmadik réteghez 2 pohár tejfölt, 7 evőkanál porcukorral simára keverünk. A zselatint fellangyosítjuk, majd összekeverjük a cukros tejföllel. Ezt is az előző rétegekre öntjük, és a hűtőbe tesszük.
A negyedik réteghez a zselatint fellangyosítjuk és beleöntjük a málnaszörpöt. Ezt is ráöntjük az előző rétegekre és hűtőbe tesszük. Fél napot állnia kell.
Hozzászólások