Feltöltve:

Gulyásleves teljes kiőrlésű csipetkével - Iklódi Dóra konyhájából

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Leveshez

vöröshagyma2 darab
paprika1 darab
Paradicsom1 darab
burgonya3 darab
fokhagyma gerezd3 darab
marhahús500 gramm
sárgarépa3 darab
fehérrépa3 darab
zeller1 darab
őrölt kömény1 kávéskanál
Pirospaprika1 teáskanál
olaj (kókusz vagy oliva)1 dl
petrezselyem zöld1 csokor

Csipetkéhez

teljes kiőrlésű búzaliszt120 gramm
Tojás1 darab
ízlés szerint csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az apróra vágott vöröshagymát, a kockára vágott paprikát, paradicsomot és a fokhagymát összepirítjuk.

  2. 2. lépés

    Rátesszük a felkockázott húst és azt is megpirítjuk.

  3. 3. lépés

    Hozzáadjuk a zellert, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi és fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal és a köménnyel.

  4. 4. lépés

    Lefedjük és puhára főzzük.

  5. 5. lépés

    Közben elkészítjük a csipetkét. A tojást egy tálba ütjük és apránként hozzákeverjük a lisztet és a sót. Akkor jó, ha az állaga keményebb, mint a nokedli massza.

  6. 6. lépés

    Amikor megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a felkarikázott sárga-, és fehérrépát, valamint a burgonyát is.

  7. 7. lépés

    A csipetkét a legvégén szaggatjuk bele a még bugyogó levesbe, amikor feljönnek a leves felszínére, akkor elzárhatjuk a tűzt.

  8. 8. lépés

    Megszórjuk friss petrezselyemmel a kész levest és tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 250"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem