Feltöltve:

Gulyásleves

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sárgarépa3 darab
vöröshagyma2 darab
petrezselyemzöld1 csokor
olaj2 evőkanál
burgonya30 dekagramm
fehérrépa2 darab
zeller10 dekagramm
sertéscomb40 dekagramm

Gulyásleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Gulyásleves elkészítés 1. lépés képe

Mossuk meg a sertéscombot, és vágjuk kis kockákra.

2. lépés

Gulyásleves elkészítés 2. lépés képe

Az apróra vágott hagymát 2-3  evőkanálnyi felhevített olajon, közepes lángon, pirítsuk aranybarnára.

3. lépés

Gulyásleves elkészítés 3. lépés képe

Adjuk hozzá a húst, és nagy lángon addig kevergessük, amíg a húskockák minden oldala kifehéredik. Ez azért fontos, mert így sokkal finomabb, zamatosabb marad a hús: Az erős hő hatására a külső rostok megsülnek és bezáródnak, így jobban benne marad a húsban az íze. Ekkor már ízesítsük kevés sóval vagy Delikáttal, fűszerezzük borssal, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával.

4. lépés

Gulyásleves elkészítés 4. lépés képe

Vegyük le a tűzről, és tegyünk hozzá pirospaprikát (ha nem vesszük le a tűzről, a paprika megkeseredhet). Keverjük el, hogy az olajban mindenhol szépen feloldódjon, majd és öntsük fel egy kis vízzel, de csak éppen annyira, hogy ellepje.

5. lépés

Gulyásleves elkészítés 5. lépés képe

Forraljuk fel, kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk , borsozzuk.

6. lépés

Gulyásleves elkészítés 6. lépés képe

10 percenként kavargassuk meg, és főzzük addig, míg a hús félig, háromnegyedig megpuhul.

7. lépés

Gulyásleves elkészítés 7. lépés képe

Míg a hús fő, addig burgonyát és a többi zöldséget pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra. (ne felejtsük el közben időnként megkavargatni a húst)

8. lépés

Gulyásleves elkészítés 8. lépés képe

Ha a hús már közepesen puha, adjuk hozzá a zöldségeket, a burgonya kivételével, pároljuk össze, majd öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy kellően tartalmas levest kapjunk. Vegyük figyelembe, hogy a burgonyát még nem adtuk hozzá.

9. lépés

Gulyásleves elkészítés 9. lépés képe

5-10 perc elteltével adjuk hozzá a kockázott burgonyát, kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítsük Delikáttal, fűszerezzük őrölt köménnyel, borssal, petrezselyemzölddel.

10. lépés

Gulyásleves elkészítés 10. lépés képe

További 10-15  perc alatt főzzük készre a levest. A zöldségek, hús puhulását időnként beléjük szúrva vagy ezeket megkóstólva tudjuk ellenőrizni. Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemlevéllel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem