Guacamole a Előételek kategóriában
A paradicsomot forrázzuk le és hámozzuk meg. Vágjuk ki a magokat, a húsát kockázzuk fel.
Az avokádót vágjuk félbe, magozzuk ki és szedjük ki a húsát egy kanállal. Vágjuk apró darabokra egy késsel. (Van aki pürésíti, de hagyjuk meg inkább egy kicsit darabosra, így autentikus és finomabb is!)
A chilinek vágjuk ki az erét és vágjuk apró kockára. A koriander zöldet mossuk meg és aprítsuk föl. ( A koriander íze nélkül nem az igazi a guacamole, de ha nem jutunk hozzá, akkor használhatunk szárítottat is. De el is hagyhatjuk, ha egyik verzióhoz sem jutunk hozzá.) Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.
Egy keverőtálban keverjük össze az összetevőket. Locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Ízesítsük a lime levével és sóval, borssal. Tálaljuk mártogatósnak nachoshoz, vagy pirított pitához. De kínálhatjuk chilli con carne mellé is.