Feltöltve:

Grízes zserbó

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt60 dekagramm
Ráma35 dekagramm
1 darab
sütőpor1 csomag
szárított élesztő1 csomag
tojássárgája2 darab
porcukor5 dekagramm
tej1 dl
darált dió10 evőkanál
cukor8 evőkanál
baracklekvár1 darab
gríz6 evőkanál
tej0.5 liter
cukor5 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
Ráma10 dekagramm
porcukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt és összemorzsolgatom a Ramával. A tojást, és a porcukrot belekeverem, majd a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze. Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk, így reggelig a tészta elvan a hűtőben.

2. lépés

Másnap a grízből, a tejből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt csinálok, majd kirakom hűlni. A tésztámat 4 egyenlő részre veszem és kettesével kisütöm úgy, hogy közé kenem a lekvárt és megszórom dióval.

3. lépés

Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van. A Ramát kikeverem a porcukorral és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.

4. lépés

A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet és ráteszem a másik dupla lapot. A tetejére csokimázat tetszek. Másnap lehet szeletelni és enni. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem