Feltöltve:

Grízes, ribizlis torta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
vaníliás cukor1 csomag

A krémhez

tej3 dl
búzadara3 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
babapiskóta1 csomag
ribizli35 dekagramm
zseléfix1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A szokásos módon piskótát sütünk és amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a búzadarát, mintha tejbegrízt főznénk. Mikor kihűlt, kikeverjük a Ramával. Addig kevergetjük, amíg jó habos nem lesz a masszánk, majd kb. 30 dkg ribizlit leszemezünk és villával összetörünk, majd a habos krémhez hozzáadjuk. A legvégén belekeverjük a zseléfixet is, hogy felfogja a ribizli levét. A tortánkat kettévágjuk, jó vastagon betöltjük a krémmel, ráillesztjük a másik lapot és a tetejét, valamint az oldalát is bevonjuk a krémmel. Ha kész vagyunk, körbe rakjuk a babapiskótával, a tetejét pedig megszórjuk ribizlifürtökkel és egy, színben harmonizáló masnival átkötjük, ami még szebbé varázsolja a csodálatos ribizlis tortánkat. A hűtőben legalább 2 óráig hűtsük, hogy összeérjenek az ízek. Garantáltan üdítő, finom édesség.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem