Grízes tészta
Grízes tészta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • széles metélt - 40 dekagramm
  • búzadara - 15 dekagramm
  • baracklekvár - darab
  • porcukor - darab
  • Só - 3 gramm
  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg sós vízben, annak tasakján olvasott javaslat alapján.
  2. Amíg fő a tészta, a búzadarát pirítsuk aranybarnára a Rama Vajas Íz margarinon.
  3. A megpirult grízt öntsük fel 1-1.1 dl forró vízzel (használhatjuk a tészta főzővizét is, ez esetben sót már ne adjunk hozzá). Sózzuk, és állandóan kevergetve hagyjuk, hogy a vizet teljesen magába szívja, és morzsalékos állagú legyen.
  4. Keverjük össze a kifőtt tésztával.
  5. Kínáljuk baracklekvárral, ízlés szerint porcukorral megszórva.