Feltöltve:

Grízes-mákos

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej7.5 dl
tejszín2 dl
cukor30 dekagramm
darált mák7 dekagramm
búzadara20 dekagramm
Ráma4 dekagramm

A raguhoz

méz3 evőkanál
szilvalekvár5 evőkanál
vörösbor3 evőkanál
fahéj1 teáskanál
őszibarack befőtt1 pohár

Elkészítés

1. lépés

A tejet a tejszínnel elkeverjük, beletesszük a cukrot, az egy csipet sót, majd a búzadarát beleöntjük. Folyamatos keverés mellett besűrítjük. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a Ramát, majd a grízt jól lehűtjük.

2. lépés

Fagylaltos kanállal kis halmokat formálhatunk belőle.

3. lépés

A raguhoz a mézet egy kissé karamellizáljuk, hozzátesszük a lekvárt, a bort és a fahéjat, majd jól összeforraljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem