Grissini - mákos recept.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sót és az élesztőt. A közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a vizet és az olajat, majd jól összegyúrjuk. Deszkán alaposan átgyúrjuk, ha ragad, kissé lisztezzük meg a tésztát. Egy olajos tálba tesszük, lefedjük és egy órát kelesztjük.
Ezután kicsit átgyúrjuk a tésztát, téglalap alakúra nyújtjuk és 1/2-1 cm széles csíkokra vágjuk hosszában.
Az így kapott csíkokat a két kezünk között, majd a deszkán megsodorjuk, hogy hosszú keskeny hengereket kapjunk. Mindet megkenjük vízzel, majd megszórjuk mákkal. Sima étkezési, nem darált mákkal. A sütőt 250 fokra, vagy a lehető legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük és szép barnára sütjük őket kb. 10-15 perc alatt.