Grillezett töltött bárány
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • gomba - 200 gramm
  • fekete őrölt bors - 1 csipetnyi
  • csontos bárányhús - 600 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk apróra a hagymát, gombát és fokhagymát, pirítsuk meg serpenyőben kevés olajon. Dobjuk rá a Knorr Marhahúsleves-kockát,jól keverjük el. Ízesítsük majoránnával és fekete borssal, majd hagyjuk hűlni.
  2. Vágjuk a húst 4 szeletre, majd vágjunk a hússzeletekbe vízszintes zsebeket (a hentest is megkérhetjük erre).
  3. Töltsük meg a húsban vágott zsebeket a gombás töltelékkel, majd fogjuk össze a széleit fogpiszkálókkal.
  4. Tegyük a húsokat grillrácsra és grillezzük mindkét oldalát kb. 10 percig. Tálaljuk héjában sült burgonyával és párolt zöldségekkel. Megszórhatjuk az ételt frissen vágott petrezselyemmel, vagy bazsalikommal.