Grillezett tintahal sült paprikával és paprikás kolbásszal
Grillezett tintahal sült paprikával és paprikás kolbásszal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • chili paprika - 1 darab
  • paradicsom - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • piros kaliforniai paprika - 2 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • fehérbor - 1 dl
  • főtt burgonya - 60 dekagramm
  • egész tintahal - 4 darab
  • paprikás kolbász - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a tintahalat. Vágjuk 5-6 cm-es darabokra. Vagdossuk be egy kicsit a húsát. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
  2. Süssük meg a paprikát kb. 200 fokos sütőben 20 perc alatt. Tegyük egy edénybe és fedjük le fóliával. Kb. 15 perc múlva le tudjuk húzni a héját. Magozzuk ki és vágjuk csíkokra.
  3. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk nagyobb cikkekre. Vagdossuk be a paradicsom csúcsát, forrázzuk le, majd húzzuk le a héját. A húsát kockázzuk fel apróra, a szaftos magrészt tegyük félre más felhasználásra. A chilinek vágjuk ki a magjait és kockázzuk fel apróra a húsát.
  4. Felhevített olíva olajon pirítsuk meg a hagymát egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a bort. Forraljuk el 2-3 perc alatt. Majd adjuk hozzá a tintahalat, majd a kolbászt és a paradicsom kockákat. Pirítsuk 2 percig, majd adjuk hozzá a Knorr levesalapot. Olvasszuk föl, majd adjuk hozzá a felkockázott főtt krumplit és a paprikát is. Pirítsuk még kb. 4-5 percig, majd szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel. Tálaljuk melegen, adhatunk hozzá friss zöld salátát is.