Grillezett saslik rákkal és ananásszal, kapros salsával
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • nyers, pucolt rák - 24 darab
  • Globus Csípős Ketchup - 4 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 teáskanál
  • ananász - 300 gramm
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • Paradicsom - 3 darab
  • kapribogyó - 2 evőkanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • koriander zöld - 1 csokor
  • citromlé (1 citrom leve) - darab
  • olíva olaj - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A hagymát és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és koriandert, és a leszűrt kapribogyót. Végül adjunk hozzá 2-3 kanál olíva olajat és ketchupot. Jól keverjük össze, majd tegyük hűtőbe felhasználásig.
  2. Az ananászt és a paprikát vágjuk kb. 3 cm-es darabokra. Helyezzük egy keverőtálba és adjuk hozzá a rákokat is. Ízesítsük citromlével, 2-2 evőkanál ketchuppal és olíva olajjal, illetve a Knorr fűszerkeverékkel. Jól keverjük össze és felváltva húzzuk fel őket a beáztatott fa nyársakra.
  3. Helyezzük a grillre, vagy grillserpenyőre és süssük mindkét oldalukat 2-3 percig. Tálaljuk a salsával.