Feltöltve:

Grillezett saslik rákkal és ananásszal, kapros salsával

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

nyers, pucolt rák24 darab
Globus Csípős Ketchup4 evőkanál
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke1 teáskanál
ananász300 gramm
piros kaliforniai paprika1 darab
Paradicsom3 darab
kapribogyó2 evőkanál
lilahagyma1 darab
fokhagymagerezd1 darab
koriander zöld1 csokor
citromlé (1 citrom leve) darab
olíva olaj4 evőkanál

Ha fából készült nyársakat használunk, akkor áztassuk be őket használat előtt vízbe.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A hagymát és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és koriandert, és a leszűrt kapribogyót. Végül adjunk hozzá 2-3 kanál olíva olajat és ketchupot. Jól keverjük össze, majd tegyük hűtőbe felhasználásig.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Az ananászt és a paprikát vágjuk kb. 3 cm-es darabokra. Helyezzük egy keverőtálba és adjuk hozzá a rákokat is. Ízesítsük citromlével, 2-2 evőkanál ketchuppal és olíva olajjal, illetve a Knorr fűszerkeverékkel. Jól keverjük össze és felváltva húzzuk fel őket a beáztatott fa nyársakra.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Helyezzük a grillre, vagy grillserpenyőre és süssük mindkét oldalukat 2-3 percig. Tálaljuk a salsával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek