Feltöltve:

Grillezett saláta padlizsánnal, paradicsommal és mozzarellával

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

paradicsom6 darab
olíva olaj3 evőkanál
balzsamecet1 evőkanál
padlizsán3 darab
bazsalikom levél15 darab
mozzarella golyó4 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Mossuk meg a padlizsánokat és vágjuk fel őket kb. 1.5 cm vastag karikákra. Jól sózzuk be őket. Tegyük félre legalább egy fél órára. (Ha tudunk, akkor vékony, hosszúkás formájú padlizsánt vásároljunk, ezek kevésbé csípősek, mint a nagy, kerek formájúak.)

  2. 2. lépés

    A paradicsomokat vágjuk föl kb. 1.5 cm vastag szeletekre. Vágjunk nagyon vékony szeleteket a fokhagyma gerezdekből és tegyük a paradicsomszeletek tetejére. Majd tegyük kb. 25-30 percre 120 fokra előmelegített sütőbe. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni.

  3. 3. lépés

    A padlizsánkarikákból csavarjuk ki a csípős, kesernyés levet. Egy grillserpenyőben egy kis olíva olajon grillezzük meg őket. Ha készen vannak, hagyjuk őket kicsit hűlni.

  4. 4. lépés

    Karikázzuk fel a mozzarella golyókat. Egy tálba szépen sorba rakjuk felváltva a padlizsán- és paradicsom szeleteket a mozzarella karikákkal. Helyezzünk a mozzarella karikákra megmosott bazsalikom leveleket. Tálalás előtt locsoljuk meg egy kis olíva olajjal és balzsamecettel a salátát.
    Önállóan előételként, vagy grillpartik salátájaként is kiváló nyári étel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Feliratkozom a hírlevélre