Feltöltve:

Grillezett padlizsánok olívakrémes mártogatóval

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

oregánó1 teáskanál
paradicsom2 darab
olívaolaj dl
paradicsompüré1 teáskanál
citrom leve darab
aprított fokhagyma gerezd1 dekagramm
cukkini20 dekagramm
1 teáskanál
padlizsán4 darab
újhagyma2 darab
vörösborecet1 evőkanál
aprított petrezselyemzöld1 csokor
olívakrém1 evőkanál
őrölt rozmaring1 teáskanál
tahina szezámmagos paszta1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Először a páclevet készítjük el, ami annyiból áll, hogy az olajat és a citromlevet tálba öntjük, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, fűszerezzük, alaposan elkeverjük.

2. lépés

A padlizsánok végeit levágjuk, majd csíkokban meghámozzuk, vagyis kb. 1 cm-es csíkokban úgy távolítjuk el a héját, hogy nagyjából 1 cm-enként marad is rajta héj. Mindegyikből 1-1 cm vastag szeletet vágunk hosszában. Egy kenőecsettel minden padlizsánra kenjünk a pácléből, majd egymásra helyezzük a megkent padlizsánszeleteket.

3. lépés

Amíg érlelődnek, elkészítjük a mártogató szószt.

4. lépés

Ehhez a cukkinit alapos mosás után almareszelőn finomra reszeljük. A hagymákat a zöld részükkel együtt apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kiskanállal eltávolítjuk a magjukat, a levet felfogjuk, a paradicsomhúst apróra felkockázzuk.

5. lépés

A petrezselymet a paradicsompürével, a paradicsom levével és a tahinával botmixerrel krémesítjük.

6. lépés

Az apróra vágott hagymát, az átpréselt fokhagymát, valamint a reszelt cukkinit zsiradék nélkül serpenyőbe tesszük, kb. 5 perc alatt megpároljuk. A még meleg cukkinis keverékhez keverjük a fűszereket, a paradicsomkockákat, az olívakrémet, valamint a petrezselymes-paradicsompürés krémet, hozzáadjuk az ecetet.

7. lépés

Ha szükséges, még fűszerezzük, a sóval azonban mértékletesen érdemes gazdálkodni, mert az olívakrém eleve sós. Olajat is tartalmaz épp elegendő mennyiségben, külön olajra már nincs szükség. Az egészet alaposan összekeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőbe tesszük.

8. lépés

Amíg a mártogató szósz hűl, felforrósítjuk a grillt, szép egymás után rátesszük a pácolt padlizsánszeleteket, 6-8 perc alatt omlósra sütjük, a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatjuk. Tálra szedjük, a mártogatóst mellé kínáljuk. Friss kenyérrel remek előétel, könnyű vacsora.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem