Feltöltve:

Grillezett padlizsán balzsamecettel, feta sajttal és mentával

timer 50
mood Könnyű
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd4 darab
kakukkfű4 csipetnyi
olíva olaj80 milliliter
feta sajt100 gramm
koktél paradicsom100 gramm
mentalevél8 darab
balzsamecet60 milliliter
padlizsán2 darab
Knorr Grill Fűszerkeverék1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A padlizsánokat hosszában vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk be őket és tegyük félre legalább fél órára, hogy a padlizsán csípős leve kifolyjon. A paradicsomokat vágjuk félbe.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A padlizsán szeleteket csavarjuk ki. A Knorr fűszerkeveréket keverjük el az olíva olajban és kenjük a padlizsánra. Tegyünk rá apróra vágott kakukkfüvet és vágott fokhagymát is, és pácoljuk 10 percig.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A padlizsán mindkét oldalát grillezzük meg, míg sötétbarna lesz. A sütés vége előtt adjuk hozzá a fél paradicsomokat és csöpögtessük rá a balzsamecet felét.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Amikor a paradicsom is átmelegedett, mindent rakjunk tányérra és öntsük rá a megmaradt ecetet.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Minden adaghoz adjunk feta sajt darabokat (szét is morzsolhatjuk) és mentalevéllel díszítsük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek