Grillezett marhasteak
Grillezett marhasteak
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • olíva olaj - 8 evőkanál
  • szójaszósz - 2 evőkanál
  • méz - 1 evőkanál
  • salott hagyma - 2 darab
  • marhahátszín egészben - 1 kilogramm
  • fekete szemes bors - 8 gramm

Elkészítés:

  1. A hátszínt vágjuk 4 szeletre (mindegyik kb.250 g. legyen). A salott hagymát vágjuk apró kockákra.
  2. Mozsárban törjük össze a Knorr kockát a borssal, a fokhagymával és az aprított zöldfűszerekkel.
  3. Ezt a keveréket tegyük egy tálba, adjunk hozzá olívaolajat, szójaszószt, mézet és a hagymát.
  4. Egy ecset segítségével vagy egy kanállal kenjük be ezzel a keverékkel a húst.
  5. A hússzeleteket mindkét oldalán 5-6 percig grillezzük, miközben kenegetjük az elkészített páccal.egész idő alatt kenegeted az elkészített páccal. Fontos, hogy ne nyomogassuk közben a húst és NE forgassuk állandóan, hogy a szaft szépen, egyenletesen maradjon a húsban. Ha megsült tegyük félre 5 percre, lehetőleg egy rácsra, ami alá tegyünk egy tálat, amibe bele tud csöpögni a szaft egy része és a hús is szebben tud puhulni. A feltálalt húsnak puhának, szaftosnak és a közepén rózsaszínűnek kell lennie. Ha a jobban átsütöttet szeretjük, grillezzük egy kicsit hosszabb ideig, de vigyázzunk, hogy a méz ne égjen rá és a húst ne szárítsuk ki.hosszabb ideig. Tálaljuk héjában sült burgonyával.