Grillezett lazac hollandi mártással
Grillezett lazac hollandi mártással
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl, vagy creme fraiche - 200 milliliter
  • cukor - 1 kávéskanál
  • mustár - 2 evőkanál
  • szójaszósz - 1 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • lazacfilé - 400 gramm
  • zöldspárga - 1 csomag
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • vegyes saláta levél - darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a grillt. Keverjük el a Knorr® Hollandi mártás alapot a tejföllel és tegyük félre. Keverjük össze a cukrot, mustárt, szója szószt és 1 evőkanál frissen facsart citrom levet.
  2. Dörzsöljük be a lazac filéket ezzel a keverékkel. Hámozzuk meg a spárgákat és vágjuk le a végeit. vékonyan kenjük be olíva olajjal és fűszerezzük.
  3. Grillezzük a lazacot és a spárgát 10 percig. Szervírozzuk vegyes salátával és hollandi mártással.