Feltöltve:

Grillezett karaj mustárral és tzatzikivel

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

sertéskaraj400 gramm
Knorr Grill Fűszerkeverék1 evőkanál
Hellmann's Fokhagymás szósz100 milliliter
szegfűszeg6 darab
magos mustár2 evőkanál
kígyóuborka2 darab
menta1 csokor
olíva olaj2 evőkanál
szemes fekete bors1 evőkanál

Ha szeretjük a csípőset, tehetünk a pácba chilit is.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Egy mozsárban törjük össze a borsot és a szegfűszeget.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Egy tálban keverjük össze az olíva olajat, mustárt és fűszereket. A kész páccal dörzsöljük be jól a 4 szeletbe vágott húst. Tegyük félre legalább fél órára hideg helyre.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Közepesen forró grillen süssük meg a húsokat oldalanként 10 perc alatt.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Ezalatt készítsük el a tzatzikit. Hámozzuk meg az uborkát, vágjuk félbe őket és magozzuk ki. Reszeljük le a nagy lyukú reszelőn, majd sózzuk be és tegyük egy szűrőbe, hogy csöpögjön ki a felesleges folyadék. Hagyjuk így legalább negyed órát, majd kézzel is jól csavarjuk ki az uborkát. Végül keverjük össze a fokhagymás szósszal és a finomra vágott mentával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek