Feltöltve:

Grillezett gombák töltve

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd1 darab
zsemlemorzsa3 evőkanál
Knorr Carbonara spagetti alap1 darab
olaj1 evőkanál
tej2 dl
gépsonka15 dekagramm
csokor apróra vágott petrezselyem1 darab
nagy gomba12 darab
közepes hagyma1 darab
Globus Uborkás Majonéz1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A gombákat mossuk meg, törjük ki a törzsüket, majd a gomba fejeket konyharuhán hagyjuk megszáradni. Nem kell lehúzni a gombák héját.

  2. 2. lépés

    A hagymát vágjuk finomra, a sonkát és a gombatörzseket kis kockára. A sonkát pirítsuk röviden az olajon, majd adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, közepes-erős lángon pirítsuk addig, amíg enyhén barnulni kezd.

  3. 3. lépés

    Adjuk hozzá az aprított gombát és adjunk hozzá 1 gerezd zúzott fokhagymát. Pirítsuk - pároljuk addig, amíg saját levét el nem fövi. Ezalatt vágjuk apróra a petrezselymet.

  4. 4. lépés

    Adjuk a pirított gombához a petrezselyem zöldet és öntsük hozzá a 2dl hideg tejben elkevert Knorr alapot. Forraljuk ki, hagyjuk kicsit hűlni és szükség szerint szilárdítsunk rajta zsemlemorzsával.

  5. 5. lépés

    Töltsük meg a gombafejeket a töltelékkel és helyezzük őket a grillrácsra (vagy speciális alufóliás grill tálcára). Süssük kb. 10-15 percig.

  6. 6. lépés

    Tálaljuk friss salátával és Globus mártással.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek