Grillezett bőrös karaj mustáros, zöldfűszeres pácban
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • száraz fehér bor - 200 milliliter
  • Hagyma - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • extra szűz olíva olaj - 100 milliliter
  • citrom héja - 1 darab
  • méz - 2 evőkanál
  • szárított kakukkfű - 1/2 teáskanál
  • szárított oregánó - 1/2 teáskanál
  • Globus Mustár - 2 evőkanál
  • frissen őrölt bors - csipetnyi
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • bőrös, csontos malackaraj - 4 darab
  • újburgonya - 1 kilogramm
  • extra szűz olíva olaj - 3 evőkanál
  • édes fűszerpaprika - 1 kiskanál
  • oregánó - 1 kiskanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Tegyük a bort, hagymát, fokhagymát, olíva olajat, citromhéjat, mézet, kakukkfüvet, oregánót, mustárt, borsot és a Knorr Marhahúsleves-kockát egy tálba. Pürésítsük jól össze. Kenjük be vele a karajszeleteket és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
  2. Grillezzük meg faszénen, vagy grillserpenyőben a hússzeleteket oldalanként kb. 7 perc alatt. Ha kész, hagyjuk 6-7 percig pihenni, alufóliával letakarva.
  3. Közben a megmosott krumplit főzzük meg a zöldségleves kockából készült levesben 10 perc alatt. Szűrjük le, majd margarinban pirítsuk meg paprikával és oregánóval. Tálaljuk a kész karajszeleteket ezzel a krumplival.