száraz fehér bor | 200 milliliter |
---|---|
Hagyma | 1 darab |
fokhagyma gerezd | 1 darab |
extra szűz olíva olaj | 100 milliliter |
citrom héja | 1 darab |
méz | 2 evőkanál |
szárított kakukkfű | 1/2 teáskanál |
szárított oregánó | 1/2 teáskanál |
Globus Mustár | 2 evőkanál |
frissen őrölt bors | csipetnyi |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
bőrös, csontos malackaraj | 4 darab |
újburgonya | 1 kilogramm |
extra szűz olíva olaj | 3 evőkanál |
édes fűszerpaprika | 1 kiskanál |
oregánó | 1 kiskanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
Grillezett bőrös karaj mustáros, zöldfűszeres pácban a Főételek kategóriában
Tegyük a bort, hagymát, fokhagymát, olíva olajat, citromhéjat, mézet, kakukkfüvet, oregánót, mustárt, borsot és a Knorr Marhahúsleves-kockát egy tálba. Pürésítsük jól össze. Kenjük be vele a karajszeleteket és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
Grillezzük meg faszénen, vagy grillserpenyőben a hússzeleteket oldalanként kb. 7 perc alatt. Ha kész, hagyjuk 6-7 percig pihenni, alufóliával letakarva.
Közben a megmosott krumplit főzzük meg a zöldségleves kockából készült levesben 10 perc alatt. Szűrjük le, majd margarinban pirítsuk meg paprikával és oregánóval. Tálaljuk a kész karajszeleteket ezzel a krumplival.