Rama Vajas Íz | 4 evőkanál |
---|---|
oregánó | 1 csipetnyi |
kakukkfű | 1 csipetnyi |
tejföl | 1 dl |
vöröshagyma | 2 darab |
paradicsompüré | 50 dekagramm |
tej | 1 dl |
fokhagymagerezd | 3 darab |
burgonya | 9 darab |
só | 1 csipetnyi |
szerecsendió | 1 csipetnyi |
bazsalikom | 1 csipetnyi |
trappista sajt | 20 dekagramm |
őrölt fekete bors | 1 csipetnyi |
darált pulykamell | 85 dekagramm |
Grillezett bolognai burgonyacsónakok a Főételek kategóriában
A héját mindegyik burgonyának jól megmossuk és feltesszük enyhén sós vízben főni.
Nagyjából 40-50 perc alatt megpuhulnak, de ez függ a burgonyák nagyságától.
A két fej hagymát felaprítjuk és kevés margarinon megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint és belekeverjük a felaprított fokhagymát is .
Meglocsoljuk a sűrített paradicsommal és öntünk hozzá még körülbelül 1 dl tejet és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon.
Mindezek után amikor a krumplik már puhák, de nem teljesen (nehogy szétessenek), akkor leszedegetjük a héjukat és félbe vágjuk őket.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk, majd a burgonyák közepeit kikapargatva (úgy, hogy maradjon olyan fél centi perem körbe) felsorakoztatjuk őket a tepsin. Érdemes a feles krumplik alját kicsit leegyenesíteni, hogy megálljanak!