Grillezett bélszín arugula salátával és héjában sült krumplival
Grillezett bélszín arugula salátával és héjában sült krumplival
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • érlelt bélszín - 800 gramm
  • Közepes méretű héjában sült krumpli - 4 darab
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • dijoni mustár - 1 evőkanál
  • arugula saláta - 150 gramm
  • Knorr Olaszos Salátaöntet por - 1 csomag
  • lilahagyma - 1 darab
  • kékpenészes sajt - 50 gramm
  • pirított napraforgó mag - 1 evőkanál
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Vágjuk a marhát 4 egyforma szeletbe. Ezeket a szeleteket pedig vágjuk be 3/4 részt, majd hajtsuk ketté őket.
  2. Egy tálban keverjük össze a Knorr fűszert az olíva olajjal. Kenjük be vele a bélszínszeleteket, majd tegyük kb. fél órára hűvös helyre őket.
  3. Vágjunk a sült krumplik tetejébe "keresztet", enyhén nyomjuk szét őket. Locsoljuk meg olíva olajjal és tegyük grill alá.
  4. A húst mindkét oldalát süssük 2-2 percig forró grillen, vagy grillserpenyőn.
  5. Közben készítsük elő a saláta öntetet. Keverjük el a Knorr salátaöntet port 3 ek vízzel és 3 ek olíva olajjal. Keverjük össze a dresszinget a salátával, napraforgó maggal és a kék sajttal.
  6. A steak szeletek közepébe halmozzuk a salátát és fogjuk össze fogpiszkálóval. Tálaljuk a sült burgonyával és kedvenc szószunkkal.