Grillezett ananászos csirke édesburgonyával - Iklódi Dóri konyhájából
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Húshoz

    • csirkemell filé - 500 gramm
    • ananász konzerv - 1 darab
    • szójaszósz - 2 evőkanál
    • BBQ szósz - 3 evőkanál
    • almaecet - 1 evőkanál
    • édesítőszer - 1 evőkanál
    • olívaolaj - 1 evőkanál

    Körethez

    • édesburgonya - 4 darab
    • olívaolaj - 3 evőkanál
    • só, bors - 1 csipetnyi
    • koriander vagy petrezselyemzöld - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
    2. Az ananász konzerv levét leöntjük, vagy ha frisset használunk, akkor megtisztítjuk és ugyanakkora kockára vágjuk, mint a csirkét.
    3. Egy tálban összekeverjük a BBQ szószt, a szójaszószt, almaecetet, édesítőszert és az olívaolajat.
    4. A húst és az ananászt felváltva feltűzzük a nyársakra, majd lekenjük az előzőleg összekevert keverékünkkel.
    5. Ha serpenyőben készítjük, akkor forrósítsunk fel a serpenyőben 1 evőkanál olíva olajat és azon pirítsuk körbe a nyársunkat. Ha grillen készítjük, akkor forrósítsuk fel a grillt, helyezzük rá a nyársakat és kb. 5 percenként forgassuk meg, amíg szép piros nem lesz minden oldala.
    6. Az édesburgonyát megtisztítjuk és hasábokra vagy szeletekre vágjuk.
    7. 3 percig előfőzzük az édesburgonyát, így belül is puha lesz.
    8. Csepegtessük le, majd egy serpenyőben forrósítsunk fel olíva olajat és süssük meg benne a hasábokat. Grillre téve is elkészíthetjük.
    9. Végül sózzuk, borsozzuk és friss koriander vagy petrezselyem zölddel megszórjuk.