csirkemell filé | 500 gramm |
---|---|
ananász konzerv | 1 darab |
szójaszósz | 2 evőkanál |
BBQ szósz | 3 evőkanál |
almaecet | 1 evőkanál |
édesítőszer | 1 evőkanál |
olívaolaj | 1 evőkanál |
édesburgonya | 4 darab |
---|---|
olívaolaj | 3 evőkanál |
só, bors | 1 csipetnyi |
koriander vagy petrezselyemzöld | 1 evőkanál |
Grillezett ananászos csirke édesburgonyával - Iklódi Dóri konyhájából a Főételek kategóriában
A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
Az ananász konzerv levét leöntjük, vagy ha frisset használunk, akkor megtisztítjuk és ugyanakkora kockára vágjuk, mint a csirkét.
Egy tálban összekeverjük a BBQ szószt, a szójaszószt, almaecetet, édesítőszert és az olívaolajat.
A húst és az ananászt felváltva feltűzzük a nyársakra, majd lekenjük az előzőleg összekevert keverékünkkel.
Ha serpenyőben készítjük, akkor forrósítsunk fel a serpenyőben 1 evőkanál olíva olajat és azon pirítsuk körbe a nyársunkat. Ha grillen készítjük, akkor forrósítsuk fel a grillt, helyezzük rá a nyársakat és kb. 5 percenként forgassuk meg, amíg szép piros nem lesz minden oldala.
Az édesburgonyát megtisztítjuk és hasábokra vagy szeletekre vágjuk.
3 percig előfőzzük az édesburgonyát, így belül is puha lesz.
Csepegtessük le, majd egy serpenyőben forrósítsunk fel olíva olajat és süssük meg benne a hasábokat. Grillre téve is elkészíthetjük.
Végül sózzuk, borsozzuk és friss koriander vagy petrezselyem zölddel megszórjuk.