csirkemell filé | 2 darab |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
tojás | 2 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
olíva olaj | 1 evőkanál |
világos szójaszósz | 2 evőkanál |
konzerv zöldborsó | 0.5 darab |
zselatin | 2 teáskanál |
Grillcsirkés kocsonya a Főételek kategóriában
A tojást főzzük keményre, majd szeleteljük fel. A sárgarépát vágd karikákra. A húst mossuk meg és dörzsöljük be Knorr Delikáttal és paprikával.
Oldjuk fel a Tyúkhúsleves-kockát kb. 1 liter forró vízben. Ebből az alapléből vegyünk kb. 1 pohárral. A pohárnyi húsleveshez adjuk hozzá az olíva olajat és a szójaszószt. Öntsük rá a csirkehúsra és hagyd pihenni pár órát.
Ezután kb. 10 percig grillezzük a húst, majd tegyük vissza a páclébe és pároljuk benne további 30 percig. Vegyük ki a húst a szószból és vágjuk szeletekre.
Közben a Knorr alaplé másik felében főzzük meg a sárgarépát és öntsük hozzá a hús párolásából maradt levet. Főzzük kb. 20 percig, míg a répa megpuhul.
4 kis tálkákba tegyünk tojást, csirkehúst és borsót. A forró leveshez adjuk hozzá a zselatint és oldjuk fel benne. Ezután osszuk el a levest a répával együtt a tálkákba és tegyük hűtőbe.